+ Meer informatie

Lichtschip Noordhinder nog bemand

1 minuut leestijd

VLISSINGEN — Het lichtschip Noordhinder, dat veertig mijl uit de kust van Westkapelle op zee 'verankerd ligt, zal noodgedwongen een paar dagen langer bemand blijven dan aanvankelijk was gepland.

De vijfkoppige bemanning van het lichtschip kon in verband met de storm dinsdag niet van boord gehaald worden. Het lichtschip Noordhinder, een van de twee nog door Nederland geëxploiteerde lichtschepen — dat van Texel werd al eerder geautomatiseerd — heeft een ingrijpende technische verbouwing doorgemaakt. De Noordhinder kan nu volledig geautomatiseerd werken. De controle op de werking zal volledig telemetrisch •vanaf de roeierswacht in Vlissingen, onderdeel van het directoraat-generaal scheepvaart en maritieme zaken (DGSM) plaatsvinden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.