+ Meer informatie

TAIPEI

1 minuut leestijd

TAIPEH - In de Taiwanese hoofdstad Taipeh hebben gisteren zeker 20.000 mensen in een demonstratie opgeroepen tot snelle democratische veranderingen en het vertrek van de bejaarde parlementsleden die komende week een nieuwe president zullen kiezen.

De protestmars was de grootste in Taiwan sinds de opheffing van de staat van beleg in 1987. De massale demonstratie toonde de 'groeiende ontevredenheid over het politieke systeem dat wordt gedomineerd door de bejaarde leden van de regerende Nationalistische Partij.

De 668 bejaarde afgevaardigden in het 752 leden tellende parlement waren in het begin van de jaren veertig op het Chinese vasteland gekozen. In 1949 vluchtten zij naar Taiwan nadat de communisten de burgeroorlog hadden gewonnen. De afgevaardigden, voor het merendeel ouder dan 80 jaar, hebben hun. zetel sindsdien behouden om de bewering van de Nationalistische Partij dat zij de wettige erfgenamen van de Chinese regering is te ondersteunen.

Volgens de politie waren er niet meer dan 10.000 mensen op de been.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.