+ Meer informatie

Snel bedrijfsgezondheidszorg in onderwijs"

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Om het probleem van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid onder leraren te bestrijden, moet er eindelijk een bedrijfsgezondheidszorg in het onderwijs komen.

Dit zei de voorzitter van de Algemene Bond voor Onderwijspersoneel (ABOP), EUa Vogelaar, vandaag op een manifestatie van de vier grote onderwijsvakbonden in Rotterdam.

Vogelaar hekelde minister Ritzen van onderwijs en zijn staatssecretaris Wallage, die met hun collega's in het kabinet maatregelen voorstellen om ziekte en arbeidsongeschiktheid te bestrijden, maar geen geld overhebben voor zo'n bedrijfsgezondheidszorg.

Iedereen is het pr over eens dat een bedrijfsgezondheidszorg in het onderwijs broodnodig is, aldus de ABOP-voorzitter. Maar steeds loopt de invoering weer vast op de 50 miljoen gulden die dat kost.

Vogelaar: ‚ÄěSteeds lukt het maar niet om al die politieke rekenaars duidelijk te maken dat zo'n investering zichzelf na een aantal jaren dubbel en dwars terugverdient. Nu besluiten diezelfde rekenaars dat een volumebeleid ontoereikend is en dat er dus niet anders rest dan korten op de uitkeringen. Ik vind dat ongelooflijk".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.