+ Meer informatie

Muiterij

1 minuut leestijd

PRETORIA — De Zuidafrikaanse opperbevelhebber. Generaal Constand Viljoen, heeft zaterdagavond het weglopen uit een legerkamp in de buurt van Pretoria van dienstplichtige militairen omschreven als „schikkend" en technisch insubordinatie. Uit een voorlopig onderzoek is volgens generaal Viljoen gebleken dat enkele klachten van de koks-in-opleiding gerechtvaaridgd waren, maar dat voor het spuien daarvan officiële kanalen openstonden en dat het weglopen een inbreuk op de reglementen was die niet kon worden toegestaan.

Tegen zaterdagavond waren 34 van de 96 dienstplichtigen - allen blank - die aan het protest van donderdag hadden deelgenomen, terag in de legerplaats. Het leger heeft gewaarschuwd dat als de anderen zich niet gauw melden, arrestatiebevel tegen hen zal worden uitgevaardigd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.