+ Meer informatie

Cindu: over '81 wellicht toch dividenduitkering

Winstherstel verder naar toekomst

1 minuut leestijd

AMSTERDAM/UITHOORN — Als iiet bestuur van Cindu-Key en Kramer (CKK, onder meer werkzaam op de bouw- en isolatiemarkt) de situatie goed getaxeerd lieeft, hoeft het niet bij voorbaat vast te staan, dat 1981 weer een dividendloos jaar zal zijn. Zeker is er echter niets. Door de vernieuwde activiteiten binnen. CKK is de uitgangspositie beter geworden en de toekomst goed onderbouwd.

Wel moeten enkele doelstellingen voldoende, ondanks recessies, kunnen worden gerealiseerd. Het zijn een strakke beheersing van de produktieen de beheerskosten, vervanging van zwakke omzet door sterkere omzet, voortgezette strakke beheersing van het werkkapitaal, verdere versterking van het eigen vermogen uit extra-afschrijvingen en winst en beperking van de investeringen tot maximaal de som van afschrijvingen en desinvesteringen. voor het laatst over 1976 dividend uitgekeerd, en wel ƒ 4 per aandeel van ƒ 25 nominaal.

KWETSBAAR
De nettowinst na belastingen steeg vorig jaar, maar het was nu nog steeds niet meer dan 0,14 pet. van de omzet of 1,1 pet van het eigen vermogen. „De postitie van het concern is dus nog steeiis bijzonder kwetsbaar", aldus de voorzitter van de raad van bestuur, mr. H. Versloot.

Ondanks alles ziet het bestuur het einde van het boekjaar nog niet zonder optimisme tegemoet. Belangrijk noemde de heer Versloot het nog, dat van de activiteiten zich 75 pet. binnen de Benelux afspeelt. Deze activiteiten zijn in het algemeen positief, buiten het gebied van de unie zijn de activiteiten daarentegen negatief.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.