+ Meer informatie

Industrie wel bereid batterijen in te zamelen

1 minuut leestijd

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse batterijenindustrie is alsnog bereid batterijen in te zamelen bij de ongeveer 600 gemeentelyke opslagplaatsen voor klein chemisch afval (kca).

Zij heeft; minister Alders van milieubeheer laten weten ook te willen zorgen voor de verwerking van de batterijen. Al eerder stemden de ondernemers in met het voorzien van batterijen van een KCA-logo overeenkomstig EG-richtlijnen.

De Nederlandse Vereniging van Fabrikanten en Importeurs van Batterijen (Nefibat) gaat ervan uit dat met haar toezeggingen de dreiging van de minister van een verplichte statiegeldregeling van tafel is. „Met ons positieve antwoord op de voorstellen van Alders wordt een slepende juridische procedure voorkomen", meent mr. R. van Straten, de voorzitter van de Nefibat. Het ministerie van VROM reageert terughoudend. De voorstellen worden bestudeerd, heet het daar. De dreiging is zeker nog niet van tafel. Minister Alders heeft onlangs nog tijdens overleg met de Kamer zijn ongenoegen laten blijken over het voortslepen van het overleg met de batterijenindustrie. Voor hem was de maat vol na bijna twee en een half jaar onderhandelen over een vrijwillige regeling. Daarom kondigde hij onlangs aan snel met een verplichte statiegeldregeling te zullen komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.