+ Meer informatie

Klooster in 1992 weg uit Auschwitz

1 minuut leestijd

PARIJS (AFP/RTR) - De karmelietessen in het voormalige concentratiekamp Auschwitz zullen in oktober 1992 verhuizen naar het gebedscentrum buiten het kamp. Dat heeft de generaal-overste van de orde der karmelieten, pater Camilo Maccise, geschreven aan de vroegere voorzitter van het Europees Joods Congres, de Fransman Theo Klein.

Het is de eerste keer dat een datum wordt genoemd voor het vertrek van de zusters, wier verblijf in het concentratiekamp heeft geleid tot een dieptepunt in de betrekkingen.

Maccise verontschuldigt zich in zijn brief voor het ā€˛gebrek aan begrip en respect bij de karmelieten tegenover de joodse herinneringen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.