+ Meer informatie

Veel slachtoffers bij treinramp in België

Rails uitgezet door warmte

2 minuten leestijd

LUTTRE, België — Elen trein die op weg was van Charleroi via Brussel naar Antwerpen is donderdagavond kort na het verlaten van het station van Luttre ontspoord, voordat hij over de brug over het kanaal Brussel-Charleroi reed. Bijna alle inzittenden, een honderdal, werden gedood of gewond.

Ziekenjhuiswoordvoerders zeiden dat 15 mensen omkwamen. Vier-entachtig personen werden gewond, van wie 44 licht. De tweede en derde wagon ontspoorden, de vierde stortte op het jaagpad naast de brug neer, de vijfde wagon raakte beklemd tussen het ijzerwerk van de brug, de drie daarop volgende wagens drukten de vijfde in. Volgens de politie wordt het mogelijk geacht dat de hoge temperatuur van 36 graden de raUs heeft uitgezet en de ontsporing heeft veroorzaakt.

De plaats van de .ramp bood een verschrikkelijke aanblik. Met snijapparaten moesten velen die beklemd zaten in de ruïne van ijzer en staal, worden bevrijd. Chirurgen moesten ter plaatse ledematen amputeren. Sommige slachtoffers waren er zo emstig aan toe dat men zich afvroeg of zij wel vervoerd konden worden. De poUtie, bl-andweer en vrijwilligers werkten koortsachtig bij het licht van schijnwerpers. De rijkswacht had moeite de vele toeschouwers op een Een brand die in een van de voorste wagon ontstond^ kon met behulp van -vrij-wtiUigieirs -wórden geblust. Voor zover de politie bekend was, waren alle gewonden en vier van de tot nu toe geïdentificeerde doden Belgen. De machinist werd licht gewond. Het reizigersvervoer op, de lijn naar Charleroi is beperkt tot Nijvel. De .lijn naar Brussel gaat slechts tot het station van Luttre. Tussen beide stations is een busdienst ingesteld. Verwacht werd dat het treinverkeer meer dan 24 uur gestoord zal zijn." De rechtstreekse treinen in beide richtingen zullen omgeleid worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.