+ Meer informatie

Begeman koopt Grasso mogelijk

1 minuut leestijd

DEN BOSCH (ANP) - Koninklijke Machinefabriek Grasso (industriële koel- en vriestechniek) wordt mogelijk overgenomen door Joep van den Nieuwenhuyzen, bestuursvoorzitter van Begeman in Helmond.

Dit viel gisterochtend in vakbondskringen te vernemen naar aanleiding van het gisterochtend door de Amsterdamse effectenbeurs ingestelde handelsverbod op aandelen Grasso. De handel is verboden tot dinsdag 10 december. De bonden zouden vandaag door de directie van Grasso op de hoogte worden gebracht.

Ir. W. van Pelt, vice-president van Grasso, heeft voorlopig geen commentaar. „Wij hebben hier niets aan toe te voegen". Ook Van den Nieuwenhuyzen is niet voor commentaar beschikbaar. Hij verblijft volgens een woordvoerster van Begeman in het buitenland. .

Aansluiting bij een financieel sterke partner als Begeman zou voor Grasso zeer welkom zijn. De onderneming raakte in de eerste helft van 1991 in de rode cijfers. Over deze periode werd een verlies geleden van ƒ3,32 miljoen, nadat in de overeenkomstige periode van vorig jaar nog een winst was behaald van ƒ 2,3 miljoen. Ook de omzet daalde: van ƒ 179 tot ƒ 160,3 miljoen. In het halfjaarbericht voorspelde de directie voor de tweede helft van dit jaar een resultaat dat „in sterke mate negatief zal zijn, zodat er een verlies voor het hele jaar uit de bus komt".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.