+ Meer informatie

Syrië wil leger uit Beiroet weghalen

1 minuut leestijd

BEIROET (DPA) - Syrië wil vóór 21 septemlier zijn in Beiroet gestationeerde troepen terugtrekken naar posities ten oosten van de Libanese hoofdstad. Dat heeft een Libanese regerin^functionaris gisteren gezegd.

De terugtrekking van de circa 15.000 Syrische militairen maakt deel uit van een Libanees-Syrisch akkoord, aldus de functionaris die anoniem wilde blijven. Naar zijn zeggen volgt de Syrische stap op de succesvolle stationering van het reguliere Libanese leger in christelijke en druzische gebieden die vroeger in handen waren van milities.

Een woordvoerder van een christelijke militie bevestigde dat met Damascus een afspraak over de terugtrekking is gemaakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.