+ Meer informatie

Wateroverlast na wolkbreuken

1 minuut leestijd

ENKHUIZEN (ANP) - De Noordhollandse gemeente Enkhuizen en omgeving is gisteravond getroffen door een wolkbreuk, die een omvangrijke wateroverlast veroorzaakte. Volgens waarnemend brandweercommandant W. Bloemendaal was binnen korte tijd sprake van tientallen verzoeken om hulp. Ook in Zeeland en in de omgeving van Schiedam zorgden wolkbreuken met onweer voor de nodige overlast.

De brandweer van Enkhuizen moest met behulp van omliggende korpsen alle materieel inzetten om overtollig water weg te pompen. Volgens de ondercommandant stond het water in enkele straten en de daaraan gelegen woningen bijna een halve meter hoog. Op last van de brandweer werd de bovenste verdieping van een bejaardencentrum tijdelijk ontruimd omdat het dak onder de watervloed dreigde te bezwijken.

Het barre weer heeft ook de Schiedamse brandweer handenvol werk gekost. De meldkamer kreeg meer dan honderd telefonische meldingen te verwerken van ondergelopen kelders, overiopende dakgoten en gaten in het wegdek. Het Schiedamse brandweerkorps moest vijf wagens en veertig man personeel inzetten om de overlast te verhelpen.

De brandweer had in de hele provincie Zeeland gisteravond werk om ondergelopen kelders van huizen en bedrijven leeg te pompen. In 's-Gravenpolder viel er in korte tijd 45 mm neerslag. In Goes liep een aantal winkels onder water en werden er gaten in het wegdek geslagen. de

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.