+ Meer informatie

Boekbespreking

2 minuten leestijd

Bijbels dagboek, verzorgd door predikanten der Gereformeerde Gemeenten. Uitgave van N.V. Uitgeverij „De Banier”, Vianen.

Aan dit dagboek hebben twaalf predikanten medegewerkt. Ieder verzorgde de meditaties van een maand. Ds. C. Harinck zorgde bovendien voor overdenkingen voor de christelijke feestdagen.

De meditaties beslaan een volle blz. Zij vermelden 2 of 3 bijbelgedeelten, welke in verband met het behandelde Schriftgedeelte kunnen worden gelezen. We hebben hier en daar verschillende meditaties gelezen en daarbij deindruk gekregen, dat we hier een dagboek hebben, dat ons Schriftuurlijk en ernstig wil toespreken. Uiteraard treft de ene overdenking meer dan de andere. De ene lezer is ook weer anders ingesteld dan de andere. Dat is geen bezwaar. De hoofdzaak is, dat we hier te maken hebben met een dagboek, dat rekening wil houden met onze tij den met de noodzakelijkheid om de Heere te zoeken en te vrezen. Uit veie bijbelboeken zijn teksten gekozen. Begonnen wordt met Genesis en geëindigd met Openbaring. Veelal wordt de volgorde in onze Bijbel in acht genomen. Met het kerkelijke jaar wordt niet gerekend. In september en oktober worden teksten uit de evangeliën genomen.

De uitgeefster zorgde voor een keurige uitgave. Zeer vele verzoeken tot uitgaaf van dit dagboek bereikten haar. Daaruit blijkt wel, dat het in een behoefte voorziet. Ken aanbevelen van onze zijde is dus niet nodig. Het boek zal zijn weg wel vinden.

Het werk kost gebonden in fraaie linnen band f 14,75.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.