+ Meer informatie

Regering Zuld-Afrika verbiedt brief RK Kerk

1 minuut leestijd

PRETORIA — De Zuidafrikaanse regering heeft deze maand twee publikaties van de Rooms-katholieke bisschoppenconferentie verboden. Zowel de open brief waarin Poolse emigranten werden gewaarschuwd voor vestiging in Zuid-Afrika als het rapport waarin het optreden van Zuid-Afrika in Namibië werd veroordeeld en gepleit werd voor het recht op onafhankelijkheid van het Namibische volk, mag niet meer verspreid worden.

In een commentaar zei aartsbisschop Denis Hurley, de voorzitter van de Zuidafrikaanse bisschoppenconferentie, dat het rapport over Namibië verboden was. omdat het verhaalde van het lijden van hel Namibische volk. Er IS een oud gezegde, dat de grootste ramp m de oorlog de waarheid is.

Het is niet altijd gemakkelijk de waarheid vast te stellen, maar het is onmogelijk als één partij niet gehoord kan en mag worden, aldus aartsbisschop Hurley. Hij zei met droefenis te moeten concluderen, dat het Zuidafrikaanse standpunt zo verdacht is, dat het met onderdrukkende middelen verdedigd moet worden.

In de open brief werden Poolse Rooms-katholieken die naar Zuid-Afrika willen emigreren, gewaarschuwd voor het apartheidssystecm in het land en werd hun gewezen op het verzet van hun Zuidafrikaanse geloofsgenoten tegen dat systeem.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.