+ Meer informatie

OESO kritisch over economie Hongarije

Land zette vorig jaar flinke stap vooruit

1 minuut leestijd

voorziet de OESO weinig verbetering.

De investeringen namen in het voorgaande jaar met 10 procent af. De buitenlandse schuldpositie van Hongarije (65 procent van het bnp) blijft voorlopig ook nog als een molensteen om de nek van de Hongaarse regering hangen, aldus de OESO.

Hongarije heeft vorig jaar als gevolg van herstructureringen binnen het bedrijfsleven, van privatiseringen en van fikse buitenlandse investeringen, een belangrijke stap vooruit kunnen zetten, zo staat in het rapport. Het land is met succes in staat gebleken de sterk verminderde handel met de Sowjet-Unie gedeeltelijk te compenseren.

Hongarije is van een netto-exporteur tot een netto-importeur geworden. Prijs- en importliberaliseringen, een vermindering van de subsidies en begrotingsdiscipline en -aanpassingen hebben volgens de OESO in ieder ge

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.