+ Meer informatie

Chinese handel in heroïne snel terug dringen

President rechtbank:

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — „We moeten trachten de handel in heroine die praktisch geheel in handen van Chinezen is, zo krachtig mogelijk terug te drukken". Dit zei de president van de rechtbank in Amsterdam, mr. W. S. da Costa, woesdagmorgen in de zaak tegen drie Chinezen, die op 14 mei in ret Okurahotel in Amsterdam door de politie waren aangehouden met een zak met 1 kilo opium ter waarde van bijna honderdduizend den.

De 39-jarige restauranthouder Fu T, de 42-jarige kok Yuh H. en de 37-jardge Koon S. werden conform de eis veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met aftrek.

De 23-jarige Maleisiër Mong Fatt W. in wiens bezit '650 gram heroine was aangetroffen, kreeg conform de eis een jaar en zes maanden gevangendsstraf met aftrek. De 24-jarige Maleisiër Tong Pian T., die 28 gram herome had, kreeg conform de eis zes maanden gevangenisstraf met aftrek. Twee 23-jarJge Chinese koks, Ying C. en Po Sing H., die op de Johan Huizingalaan hadden geproibeerd 420 gram heroine aan twee Duitsers te verkopen, kregen conform de eis een jaajr en. zes maanden met aftrek.

In Amstelveen zijn twee Amerikanen en twee Canadezen aangehouden met 200 küo hasj. Het viertal, de 27-jarage Caoadees R. F. G. uit Vancouver, zijn 36-jarige vrouw T. G.-C, de 23-jariige W. R. K. uit Fort Bragg en de 24-jarige D. E. de A. tiit Palo Alto, wend door de surveillerende agenten gecontroleerd op (Je Nieuwemeerlaan dn een transit-busje. G. heeft lïekend dat de in zes zakken

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.