+ Meer informatie

Commentaar werk kgevers

1 minuut leestijd

De Nota arbeidsvoorwaardenbeleid van de vakcentrales is na de recete uitspraken van werknemerskant nauwelijks verrassend te noemen. Dit hebben het Vertionid van NedeiilBinidse ondernemingen (VNO) en het Christelijk werkgeversvertjond (NCW) verklaard in een eerste commentaar op deze nota. Zij constateren dat enkele ā€˛stokpaarden", zoals nivellering (loonsverhoging in^ centen en een vloer in de prijscompensatie) opnieuw zijn opgedoken.

De iriarcro-economische verkenning zal uitwijzen of het economisch optimisme van de vakcentrales gegrond Is, zo stellen de werkgevers. Zij wijEen er op dat concrete cijfers voor het loonbeleid nu nog ontbreken.

De nota van de vakcentrales bevat elementen waarover gesproken kan worden, maar ook ..strijdpunten" die het overleguiterst moeilijk zullen maken. VNO en NCW noemen: de verlangde invloed van overheid en vakbeweging op de investeringsbeslissingen van de ondernemer, de voortzetting van de nivellering en de openbaarheid van bepaalde individuele inkomens- Het voortzetten van de nivellering zal stuiten op toenemende problemen in de inkomensopbouw in de ondernemihg en daardoor op ā€˛toenemende wrevel" bij velen, aldius dit gezamenlijke commentaar van de werkgevers. Zij hebben dit beperkt tot enkele opmerkingen, mede omdat de nota nog bestemd is voor discussie binnen de vakbeweging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.