+ Meer informatie

LSVb opent telefoonlijn voor „stufi-klachten"

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De landelijke studentenvakbond LSVb wil in augustus een klachtenlijn openen voor studenten die problemen hebben met het nieuwe stelsel van studiefinanciering.

De LSVb wordt nu al druk gebeld door studenten die door de nieuwe regeling gedupeerd dreigen te worden, en verwacht dat het aantal klachten de komende tijd, na de invoering, alleen maar zal toenemen.

Volgens René Danen, vanaf vandaag de nieuwe voorzitter van de studentenvakbond, is de LSVb al op een paar schrijnende gevallen gestuit van mensen die ouder zijn dan 27 jaar en door de nieuwe studiefinanciering niet meer mogen studeren. „Bij voorbeeld iemand die een jaar lang een cursus heeft gevolgd om na de zomer met een studie te kunnen beginnen, en er nu achter is gekomen dat hij geen studiefinanciering krijgt".

Het nieuwe bestuur van de vakbond wil ook de huisvestingsproblemen van studenten onder de loep nemen en daar aandacht voor vragen. De aangekondigde huurverhoging van 5,5 procent wordt voor studenten op geen enkele manier gecompenseerd, aldus Danen.

Danen (23), die Robert Giesberts opvolgt, is afkomstig uit Nijmegen, waar hij tweedejaarsstudent sociologie aan de Katholieke Universiteit is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.