+ Meer informatie

Misleiding PvdA naar hoogtepunt

Boze Van Agt in Hengelo:

1 minuut leestijd

HENGELO — „Dit Is een politiek schandaal. Een misleiding door de PvdA bereikt een hoogtepunt in deze advertentie". Op boze toon sprak CDA-lijsttrekker Van Agt donderdagavond in Hengelo dit oordeel uit over de advertentie die de PvdA donderdag in een aantal kranten heeft geplaatst.

Van Agt deed nogmaals een beroep op PvdA-lijsttrekker Den Uyl om de al dagen durende discussie over de huren tussen CDA en PvdA te voeren op basis van de programma's van beide partijen en niet op andere berichten.

Misleidend noemt Van Agt dat in de advertentie staat dat degenen die een huursubsidie ontvangen er volgens de CDA-plannen het komende jaar sterk op achteruit zullen gaan. In het CDA-programma staat echter, zei Van Agt, dat de ontvangers van huursubsidie, als het CDA zijn zin krijgt, de komende vier jaar per jaar eëri half p'röcent'meer Van hun inkomen aan huur moeten gaan betalen. Twee procent dus in vier jaar en dat is heel wat anders dan de tien procent die de PvdA ons steeds aanwrijft, aldus Van Agt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.