+ Meer informatie

Zoveel hoofden..zoveel zinnen

2 minuten leestijd

Ons beeld naar buiten (2)
In het artikel van Nicolette Heijweege zet ze: „Wat bepaalt nu precies of de omgeving iemands bekering overneemt." De kenmerken van de ware bekering zijn alleen te vinden in Gods Woord en daar staan de door haar genoemde niet in. Het ergste vind ik de door haar zo genoemde drieslag „gelaat, en gewaad en gepraat." Dat is bijna geheel een (drie)slag in de lucht. Feitelijk een verfoeilijk gezegde. Het komt dicht in de buurt van „lerende leringen die geboden van mensen zijn. In Mattheus 7:17-20 staat „Zo zult gij dan dezelve aan hun vruchten kennen." Het zijn de daden dus en dan in de breedste zin van het woord inclusief belastingaangifte en maximumsnelheid, daar herkent men de ware Christen aan. En juist dat ontbreekt hier. Het is niet te begrijpen dat zoveel kerkmensen dit gezegde als een uiting van wijsheid zien. Mattheus 6:16, 17 en 18 spreekt over het gelaat. Hieruit blijkt duidelijk dat dat niet van belang is. Hoofdstuk 23:5 spreekt over het gewaad. Ook hierin moet de Christen zich afvragen, waarom kleed ik mij zó.
Over het gepraat is de schrift duidlijk. Houd uw tong in toom en weerhoud uw lippen van bedrog te spreken. Maar toonhoogte en ritme zijn alleen een kenmerk van de spreektrant van de persoon. Het is niet mijn bedoeling iemand te kwetsen maar dit moest me echt van het hart.
W. van Braak, Zeewolde

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.