+ Meer informatie

Grote evacuatie bij brand in bejaardenhuis

1 minuut leestijd

ENSCHEDE (ANP) In het Enschedese verzorgingshuis ABC Cromhoff heeft gisteren brand gewoed. Alle 140 bewoners van de zogenoemde aanleunwoningen moesten in aller ijl worden geëvacueerd.

Aan twintig van hen is wegens ernstige ademnood ter plekke zuurstof toegediend. Vier bejaarden moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht, van hen zijn er drie opgenomen. Hun toestand is redelijk. De politie van Enschede heeft dit bekendgemaakt.

De brand brak rond zes uur zondagochtend uit, waarschijnlijk door kortsluiting in een elektrische rolstoel die in de gang op de begane grond stond. In korte tijd was er sprake van een zeer sterke rookontwikkeling. Brandweer, GG en GD, politie en personeel van het verzorgingshuis waren volgens de directie van ABC Cromhoff snel massaal aanwezig voor de evacuatie.

De bejaarden werden overgebracht naar het hoofdgebouw. De brand was in korte tijd geblust, maar de rookschade is aanzienlijk. Tien woniningen zijn zo aangetast door de rook, dat de bewoners de nacht van zondag op maandag elders moesten doorbrengen. Het schadebedrag van de brand is nog niet bekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.