+ Meer informatie

Nieuw verdrag voor basis VS in Filippijnen

1 minuut leestijd

MANILA (RTR) - De Verenigde Staten en de Filippijnen hebben vanmorgen het verdrag ondertekend krachtens welke de Amerikaanse marine de basis Subic Bay voor nog eens tien jaar mag gebruiken. Dat hebben waarnemers gemeld.

De Filippijnse minister van buitenlandse zaken, Raul Manglapus, en de Amerikaanse ambassadeur in de Filippijnen, Frank Wisner, zetten in het presidentiële Malacanang-paleis hun handtekeningen onder het nieuwe verdrag. President Corazon Aquino woonde de plechtigheid bij. Het nieuwe verdrag over de Amerikaanse militaire bases in de Filippijnen kwam in juli na 15 maanden van moeizame onderhandelingen tot stand.

„Het verdrag biedt een raamwerk voor toekomstige samenwerking. Het is een manier om een oude vriendschap te vieren en haar op een nieuw en krachtiger voetstuk te plaatsen", zo oordeelde Wisner.

De Filippijnse senaat moet het verdrag voor 16 september ratificeren. Op die datum loopt de oude overeenkomst tussen Washington en Manila over het gebruik van de bases af.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.