+ Meer informatie

Blokkade Dodewaard wordt niet geduld

Burgemeester waarborgt vrijheid personeel

2 minuten leestijd

DODEWAARD — Waarnemend burgemeester J. Bergh van Dodewaard duldt geen nieuwe blokkade van de kerncentrale. Zoals bekend wordt volgende week in de buurt van de centrale een anti-Dodewaard tentenkamp gehouden.

Burgemeester Bergh verklaarde woensdag dat hij nog geen maatregelen getroffen heeft om een eventuele blokkade van de kerncentrale te verhinderen. De kerncentrale zelf is volgens Bergh voldoende beveiligd.

Bergh wil actievoerders niet het recht om te demonstreren ontnemen. „Maar, er is in dit land ook nog de vrijheid om naar je werk te gaan. De mensen van GKN hebben dat recht", aldus Bergh. De burgemeester meent dat het na de drie blokkades bij de kerncentrale nu afgelopen moet zijn dat de werknemers de toegang verhinderd wordt.

,,Mijn standpunt volgende week zal zijn dat er vrijheid van demonstreren is, maar ook vrijheid om naar het werk te gaan", aldus de waarnemend burgemeester. Hij benadrukte dat er alles aan gedaan zal worden om de vrijheid van de werknemers van de centrale te waarborgen.

Bergh gaf overigens te kennen dat hij officieel nog niets wist van het tentenkamp: ,,Alles wat ik weet, heb ik uit de kranten." Het kamp is een initiatief van enige, vooral uit Nijmegen afkomstige, anti-kernenergiegroepen.

Waarnemend burgemeester Bergh is niet van plan na 1 mei nog aan te blijven in Dodewaard. Met in het najaar een nieuwe grote actie tegen de kerncentrale in het vooruitzicht, zegt Bergh dat zijn opvolger dan voldoenae ingewerkt zal moeten zijn. Acties tegen de centrale waren eind vorig jaar de oorzaak dat zijn ambtsperiode verlengd is tot 1 mei aanstaande.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.