+ Meer informatie

Katwijk pakt overlast bij horeca aan

1 minuut leestijd

KATWIJK - Het college van B en W van Katwijk gaat een convenant sluiten met de horeca. Gisteravond kwam dit ter sprake tijdens een vergadering van de raadscommissie burger en overheid.

Het college wil ook een proef gaan doen met zogenaamde "glijdende sluitingstijden." Op dit moment moeten de cafés en de discotheek om één uur sluiten. De sluitingstijden worden voorlopig op zaterdagavond per horecagelegenheid glijdend verruimd tot maximaal vier uur. Als de proef niet slaagt, wordt de sluitingstijd alsnog teruggedraaid naar één uur.

Regelmatig zorgen jongeren op zaterdagnacht voor ernstige problemen, uitlo pend op vechtpartijen tussen groepen jongeren en met de politie. Afgelopen zaterdag werden veertien jongeren opgepakt nadat het centrum door de politie met politiehonden moest worden ontruimd.

Het convenant geldt voor alle ondernemers in het centrumgebied.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.