+ Meer informatie

Medi Verdubbeld

1 minuut leestijd

L UNTEREN De gereformeerde synode vergadert ook vandaag nog in de Lumerse Blije Wereli.

Koers van radiopastor roept vragen op

itatie

„...O vrouw! groot ïs uw geloof...". Mattheüs I5:28m

Zulk geloof is bewezen van sterke aard te zijn, dat geen vertroostend licht heeft, maar in duisternis op de rand en de grenzen van honderd doden wandelt en toch zich op de Heere verlaat (jesaja 50:10). Zo had deze vrouw geen troost noch grond in enige gevoelige troost van Christus, behalve strenge antwoorden en berispingen. Nochtans gelooft zij; derhalve moet zij sterk in het geloof zijn.

Wij moeten het er voor houden, dat toen Christus weende, sterke roepingen deed (Hebreeën 5:7) en van God verlaten was. Zijn gevoelen van vertroostingen op een zeer laag pijl was gekomen: toch is Zijn geloof toen verdubbeld, gelijk het kabeltouw van een anker wordt verdubbeld wanneer de storm meer dan gewoon is, „Mijn God, mijn God". David berispt zijn terneergebogen ziel, als daar geen schemering van troost is. door sterk geloof: „Hoop op God, want ik zal Hem nog loven" (Psalm 42:12). Dr. Sam. Rutherford (Uit: Zegepraal des geloofs)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.