+ Meer informatie

Zonder bate

2 minuten leestijd

Gij, allen, die nog nimmer uw zonden en goddeloosheid recht gekend en voor de Heere beleden hebt; die ook nog nimemer in een waar geloof tot Jezus en Zijn bloed uw enige toevlucht hebt genomen; die nog niet weet van geestelijke en inwendige onderhandelingen met de Heere tot verzoening en verlossing van uw ongerechtighheden, uit loutere genade in en door een gekruiste Borg en Middelaar, maar die nog leeft in en op uzelf, en nog meent dat uw zaken wel met God staan, ofschoon de Heere nog nooit waarlijk aan uw zielen ontmoet is in de weg van Zijn genadeverbond, en gij nog nooit als goddelozen en machtelozen aan Hem Christus, ter behoudenis komen hebt overgegeven.

O, mensen! gij allen zijt nog ten uiterste rampzalig en ongelukkig, wie of hoedanigen gij ook moogt zijn: hetzij gij nog gans gerust en zorgeloos daar henen leeft in uw zonden, hetzij gij wel uw zonden op een verstandelijke wijze beschouwt en kunt belijden, maar er nochtans niet ganselijk over vernederd, verslagen en verootmoedigd wordt voor de Heere.

Hetzij gij u ook al mocht keren tot een weg van plichten en van vele uiterlijke godsdienstigheden, meende daardoor nog behouden te worden; het zal u alles niets baten, gij kunt dit alles hebben en zijn en blijven nochtans in uw zonden en zonder God en Christus in de wereld.

Th. v. d. Groe

(Tiental Leerredenen)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.