+ Meer informatie

Geld voor nader onderzoek vuile sloot Woudenberg

1 minuut leestijd

WOUDENBERG - De met minerale oliën verontreinigde voormalige sloot tussen de Stationsweg en de Laan van Blotenburg wordt thans nader onderzocht. De gemeenteraad besloot gisteravond het nadere onderzoek te betalen. Het onderzoek kost 35.000 gulden. Volgens wethouder P. Kroese-Westerhof zijn waarschijnlijk nieuwe nadere onderzoeken nodig.

Uit het onderzoek moet de omvang van de verontreiniging vastgesteld kunnen worden. Verder moet duidelijk worden in welke mate de zware verontreiniging bezwaarlijk is voor de volksgezondheid. Mevrouw J. Ravestein (Gemeentebelangen) toonde zich gelukkig met het snel van de grond komen van het onderzoek. Volgens A. A. Klumpenaar (PvdA) is door de snelle afhandeling de onrust onder de buurtbewoners voor een groot deel weggenomen. , Mevrouw Ravestein zag liever een uitgebreid onderzoek, omdat het beschikbaar gestelde bedrag misschien niet toereikend zou zijn voor een mogelijk grotere omvang van de verontreiniging. Volgens wethouder Kroese' werd de loop van de voormalige sloot geyolgd. Nieuwe nadere onderzoeken sloot zij daarbij zeker niet uit.,

De gemeenteraad stemde verder unaniem in met het aanschaffen van wandversieringen voor de werkruimten van het gemeentehuis. C. Raatgever (SGP) zei te betreuren dat het aanschafbedrag van 4000 gulden betaald werd uit de reserve voor gebouwen. „Dit ligt dichter bij de reserve voor kunstaankopen", aldus Raatgever.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.