+ Meer informatie

Varkensprijzen

1 minuut leestijd

van onze medewerker} De drie grote inkoopcombinaties hebben de uitbetalingsprijzen aan de mesters voor de in de week tot 1 april reeds overgenomen en nog over te nemen varkens op 31 maart niet gewijzigd ten opzichte van de voorgaande week.

Op basis van af-mesterij geldt als hoogste uitbetalingsprijs, exclusief bonussen en toeslagen bij de VAKO een prijs ƒ3,53; 7 3,53; NCB ƒ3,55 en HO VA van ƒ3,50. Bij de VAKO en de NCB geldt deze prijs voor varkens van 70/90 kg bij de HOVA van 75/92 kg, alles E-kwaliteit.

Voor andere gewichten en kwaliteiten gelden de gebruikelijke kortingen. Het aantal slachtingen wordt langzaam weer tot het normale peil opgevoerd, nu de export per 1 april weer mogelijk is. Dit is echter afhankelijk van het tempo waarmee de importerende landen hun invoerverboden weer intrekken, nadat zij eerder door de Europese Commissie gemachtigd waren deze invoerverboden af te kondigen voor varkens (vlees) uit Nederland. In de vleesgroothandel bleven in het binnenland de prijzen voor de meeste soorten varkensvlees nagenoeg gelijk aan voorgaande week.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.