+ Meer informatie

Nederlander doodt twee Franse meisjes

2 minuten leestijd

SAINT-DIZIER (ANP) - De 46-jarige Nederlander Christiaan van G. heeft de afgelopen weekwisseling de dubbele verkrachting en moord bekend op twee 10-jarige Franse meisjes uit het Zuidfranse EIne, nabij Perplgnan, op 19 oktober.

Sinds die tijd zochten honderden mensen de streek af om de meisjes te vinden. Van G. had hen 250 kilometer verderop in een ravijn gegooid, na twee dagen met hun lijken in de kofferbak van zijn auto te hebben rondgereden.

Geteisterd door wroeging is hij daarop naar Lourdes gereden, waar hij „een teken" verwachtte van de zogenaamde heilige Bernadette. Maar de poorten van de grot in Lourdes waar Maria ooit zou zijn verschenen, waren dicht. Van G. , getrouwd en vader van twee kinderen, heeft daarop geprobeerd in zijn hotelkamer een eind aan zijn leven te maken, wat niet lukte. De hoteldirectie riep daarop de hulp van de politie in, die de zelfmoordpoging registreerde.

Dat is Van G. uiteindehjk komen te staan op zijn arrestatie.

Het gruwelijke incident heeft in Frankrijk geleid tot een pleidooi voor wederinvoer van de doodstraf. Robert Pandraud, van 1986 tot 1988 minister voor veiligheid in het kabinet van de neo-gaullist Chirac, heeft voor de Franse radio openlijk opgeroepen de doodstraf weer in te stellen. „De doodstraf is het enige antwoord op moordenaars van kinderen, die eerst door hen zijn misbruikt. De doodstraf is onherroepelijk. Dergelijke lieden hebben niets meer op deze aardbodem te zoeken en het beste is ze ervan te verwijderen", zei hij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.