+ Meer informatie

Een flinke regenbui is in Renesse nog steeds de beste politieagent

1 minuut leestijd

RENESSE — Het gaat beter met Renesse. Het jarenlang zieke uitgaanscentrum van Zeeland krijgt weer een gezond kleurtje. Het bekende tafereel van over de straat rollende jongeren die elkaar met gebroken glaswerk te lijf gaan, is vrijwel verdwenen. Ladderzatte figuren die ruiten ingooien, straatmeubilair vernielen en tegen de gevels urineren zijn curiosa geworden. Het zogenaamde lik-op-stuk-beleid van de Schouwense politie werpt tot ieders opluchting zijn vruchten af. Wie echter vergeet een portier bij de uitgang van de disco een fooi te geven, vraagt om moeilijkheden.

Een van de disco's in Renesse. De muziektenten oefenen grote aantrekkingskracht uit op de jongeren. Foto's RD, H.J. Visscher

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.