+ Meer informatie

Kamemelkcitroenkoek

1 minuut leestijd

250 g zelfrijzend bakmeel; zout; 250 g basterdsuiker; 1 theelepel citroenrasp (uit een potje); dl citroensap; 2 dl karnemelk; 50 g krenten; 75 10 g boter; 1

rozijnen; ca. eetlepel sesamzaad.

Zeef het meel, een mespuntje zout en de basterdsuiker boven een kom. Roer de citroenrasp en het sap erdoor. Klop scheutje voor scheutje de karnemelk erdoor, zodat een glad beslag ontstaat. Roer de krenten en rozijnen door het beslag. Beboter een cakevorm (ca. 22 cm) en bestrooi deze met de sesamzaadjes. Schep het beslag in de vorm en bak de koek in het midden van een voorverwarmde oven (175°C) in ca. 75 minuten goudbruin en gaar. Laat de koek iets afkoelen, verwijder de vorm en laat de koek op een rooster verder afkoelen. N.a.v. "Zoet & hartig gebak"; uitg. Het Nederlands Zuivelbureau, Rijswijk 1990; 96 blz., prijs 5,95 gulden. • 9*. M. Ducik, Joegoslavië, driezet.

99. M. Ducik, Joegoslavië, driezet.

100. Mr. P. ten fate en ing. Jac. Haring (f) Rotterdam/Den Haag, tweezet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.