+ Meer informatie

Samenwerking zwembaden Drechtsteden

1 minuut leestijd

DORDRECHT - De acht Drechtsteden willen komen tot verregaande samenwerking tussen zwembaden. Uiteindelijk moet er één beheersorganisatie komen voor alle baden in die gemeenten. Daar wordt de tijd nu echter nog niet rijp voor geacht.

Onderzoeksbureau Marktplan, dat in opdracht van de gemeenten aan de slag is gegaan met een onderzoek, meent dat ten miste vier en maximaal zes zwembaden wenselijk zijn voor de Drechtsteden. De gemeenten sluiten zich hierbij niet aan. Marktplan zou de financiële consequenties niet genoeg onderbouwd hebben.

Waar de gemeenten wel wat voor voelen is dat de zwembaden in drie deelregio's met elkaar afspraken gaan maken over gezamenlijke inkoop, marketing en technische samenwerking. In het voorjaar van 2002 zal worden bekeken of de samenwerking intensiever moet worden.

De gemeenteraden van de acht Drechtsteden en de gemeente 's-Gravendeel bespreken de voorstellen de komende tijd. Als ze akkoord gaan, zal samenwerking in deelregio's in september 2000 van start kunnen gaan. De voorgestelde deelregio's zijn: Zwijndrechtse Waard (Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Heerjansdam), het Eiland van Dordrecht (Dordrecht en 's-Gravendeel) en de West-Alblasserwaard (Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.