+ Meer informatie

Verwijt

1 minuut leestijd

MOSKOU — Door in de Veiligheidsraad een veto uit te spreken over sancties tegen Pretoria, verdedigen de Verenigde Staten het racistische bewind in Zuid-Afrika, aldus het Russische persbureau Tass. De Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk moedigen door gebruik te maken van hun vetorecht het bewind in Zuid-Afrika aan.

De Russische vertegenwoordiger bij de V.N., Oleg Troy Aiiowski sprak in verband met het resultaat van de zitting van de Veiligheidsraad over Namibië van een „Flagrante onrechtvaardigheid". Hij was van mening dat Zuid-Afrika nu de marionetten-regering die het in Namibië heeft geïnstalleerd kan versterken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.