+ Meer informatie

Concurrentie

1 minuut leestijd

Het Haagse kernwinkelgebied heeft ingeboet aan regionale betekenis, omdat er concurrentie is van andere centra. Omdat een kernwinkelgebied de motor van de binnenstad is, moet die motor gesmeerd blijven lopen. Ook de aanwezigheid van vele hoogwaardige kantoren in de onmiddellijke nabijheid stelt eisen. Om daaraan te kunnen voldoen, zal een nieuwe impuls worden gegeven aan de Grote Marktstraat en omgeving.

De grootwinkelbedrijven daar zijn bereid in dit gebied vernieuwingen aan te brengen. Bij onder meer Peek & Cloppenburg, C&A en De Bijenkorf bestaan plannen voor verbouwing en/of renovatie. Op het terrein achter De Bijenkorf worden winkels met bovenwoningen gebouwd. Onder de winkels zullen parkeergarages komen.

V&D gaat zich voortaan voornamelijk toeleggen op het kernassortiment. Van de huidige twee aan elkaar grenzende winkelpanden is er een verkocht aan het Engelse Marks & Spencer. Dit bedrijf betrekt het pand in het voorjaar 1992. De bedrijfspolitiek van Marks & Spencer schijnt er op gericht te zijn in een later stadium het pand te slopen, om vervolgens op dezelfde plek een nieuw pand met een eigen Marks-&

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.