+ Meer informatie

Dauwworm

1 minuut leestijd

Het eerste teken van een allergische aanleg is meestal de dauwworm, een eczeemachtige uitslag in het gezicht van baby's. Na verloop van tijd kan er eczeem ontstaan in de elleboog- en knieholten. Deze uitslag jeukt erg en kan aanleiding zijn tot het optreden van uitgebreide huidinfecties. In de lagere-schoolleeftijd kan astma een uitingsvorm van de allergie worden. Benauwdheid bij inspanning of hoesten in de nacht zijn aanwijzingen voor een CARA-achtig beeld, dat vele jaren kan aanhouden. In de puberteit kan de astma overgroeid worden, vaak blijft er een bepaalde vorm van allergie aanwezig: hooikoorts bij voorbeeld of een allergie voor huisstof(mijt). Overigens is dit meestal een allergie voor de uitwerpselen van de huisstofmijt, een miniscuul beestje, dat zich uitstekend thuisvoelt in een warme en vochtige omgeving.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.