+ Meer informatie

Bezwaar BPCO over rol provincie bij basisvorming

1 minuut leestijd

VOORBURG - De Besturenraad protestants christelijk onderwijs (BPCO) houdt grote bezwaren tegen de rol die bij de basisvorming aan de provincies is toebedeeld. Dit heeft de BPCO gisteren meegedeeld.

In het donderdag door de Tweede Kamer aangenomen wetsvoorstel basisvorming is voor de provincies een grotere vinger in de pap weggelegd. Te groot, vindt de Besturenraad. „Aan een zwaardere adviesrol voor de provincies als het gaat om de spreiding van scholen hebben wij geen behoefte", aldus een woordvoerder van de BPCO. Bij de organisatie is een kwart van alle scholen voor voortgezet onderwijs in Nederland aangesloten.

De Besturenraad is blij met de uitbreiding van de zogenaamde vrije ruimte: zeven van de wekelijkse 32 lesuren in de basisvorming. De scholen mogen deze lessen zelf invullen. „Dank zij deze vrije ruimte kunnen de scholen hun specifieke karakter beter tot uitdrukking brengen dan in de oorspronkelijke voorstellen, waarin maar drie uur vrije ruimte per week zat voor de eerste twee leerjaren". Met het opnemen van verzorging als vijftiende vak binnen de basisvorming zegt de Besturenraad „tevreden" te zijn.

Eerder deze week ging de Besturenraad akkoord met de schaalvergrotingsplannen van staatssecretaris Wallage in het basisonderwijs. Door deze operatie zullen ongeveer 250 tot 300 protestants-christelijke basisscholen moeten worden opgeheven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.