+ Meer informatie

Verhoging belasting nodig in Haastreclit

Om,, Concordia" te renoveren

2 minuten leestijd

HAASTRECHT — Met forse belastingverhogingen en het korten van subsidies en andere gemeentelijke uitgaven, willen b en w proberen vier ton aan begrotingstekorten over 1980 en 1981 aan te zuiveren. Wil de gemeente ooit nog tot renovatie van het Concordia-gebouw kunnen overgaan, dan zal op zijn minst een sluitende begroting voor 1983 van GS van Zuid-Holland moeten worden gepresenteerd.

Lukt dit niet, dan zal „Concordia" nog verder verpauperen. Nadat was gebleken dat in het verleden verzuimd is het fonds dorpsuitleg aan te vullen zoals de afspraken waren, zijn b en w druk aan het rekenen geslagen. Alle belastingen en tarieven zouden vijf procent omhoog moeten gaan. De reinigingsrechten en onroerend-goedbelasting zelfs met 10 procent.

Wethouder B. de Graaf zou zelfs bereid zijn de onroerend-goedbelasting nog verder op te voeren als daardoor het verenigingsleven van bezuinigingen ontzien kan worden. Op een extra (informele) raadsvergadering maandagavond bleek dat b en w de grootste moeite hebben met deze bezuinigingen die rechtstreeks merkbaar zullen zijn. Wethouder De Graaf wilde subsidies aan verenigingen en instellingen voor maatschappelijk werk overeind houden terwijl zijn collega wethouder C. Ch. Wolff, nu de nood aan de man komt, liever geen gemeenschappelijke regelingen laat schieten.

Liever uitstel

De meeste raadsleden gaven maandagavond eerlijk toe dat zij," zo vlak voor de verkiezingen, liever niet zulke beslissingen zouden nemen. De uiteindelijke beslissing hoeft door de fracties pas in de vergadering van 24 mei aanstaande genomen te worden.

Hoe GS zullen reageren op de Haastrechtse plannen om zes ton aan de renovatie voor het gebouw Concordia te besteden, kon ook waarnemend burgemeester Vijgeboom niet zeggen. Dat tegenover toestemming een kerngezonde begroting voor 1983 moet staan' hebben b en w de raad zeer duidelijk gemaakt middels de nota waarover maandagavond werd gediscussieerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.