+ Meer informatie

Autobom in Beiroet; dode en gewonden

1 minuut leestijd

BEIROET — Bij een ontploffing van een autobom is gisteren in de Libanese hoofdstad Beiroet een persoon om het leven gekomen en zijn zeven mensen gewond geraakt, zo is in veiligheidskringen vernomen.

De auto met explosieven was ge parkeerd bij een kantoor dat gebruikt wordt door de Syrische Nationalisti.sche Sociale Partij (SNSP) in de wijk Awkar in het oostelijke deel van Beiroet. De pro-Syrische SNSP nam het kantoor over van de Falangistische po.rtij nadat Syrische en Libanese troepen vorige maand de christelijke generaal Aoun tot overgave dwongen.

Hereniging
wi. De president beoogt met zijn plan Beiroet te herenigen en alle milities te ontbinden. Gisteren kondigde president Elias Hrawi aan dat de hereniging van de hoofdstad en haar directe omgeving, het plan voor het zogenoemde "Groot-Beiroet", op 10 november begint en op 19 november wordt afgesloten. Voor die tijd moeten de christelijke en moslim-milities zich uit Beiroet hebben teruggetrokken. De hereniging van de verwoeste en verdeelde stad is het hoofdpunt uit het vredesplan van de Arabische Liga dat beoogt een einde te maken aan jongste incident na de aankondiging dat beoogt een einde te maken aan middag verzameld op de parkeer- reau. De ' de al ruim vijftien jaar durende burvorige week van een vredesplan door de al ruim vijftien jaar durende bur- plaats van een supermarkt in Riaad. toestemmin de regering van president Elias Hra- geroorlog in Libanon. ^_______^^_______^__^__^______^_

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.