+ Meer informatie

Creatief ThuisTips

2 minuten leestijd

Originele verpakking gevouwen van (soms kostbaar) papier: origami

Van een snoeppapiertje een bootje vouwen: een bezigheid die in de kerk nog wel eens gepraktiseerd wordt... Van papier kun je ontzettend veel leuke dingen vouwen. Heel eenvoudige, maar ook bijzonder ingewikkelde. Je kunt zelfs complete woorden vouwen in een dubbele wenskaart! Maar dan hebben we het inmiddels over origami, de oprukkende vouwkunst uit het Oosten.

"Magisch origami" is de titel van een paperback waarin de vouwconstructies van de Japanner Masahiro Chatani worden afgebeeld en uit de doeken worden gedaan. Beesten, bloemen, kastelen, maandnamen, vulkanen, golven; alles kan gevouwen worden. Leuk voor in een wenskaart.

Praktischer is het boekje "Geschenkwikkels" uit de serie Origami-thema's. Daar vind je vouwvoorbeelden die je kunt gebruiken om de bekende boeken-, muziek- of cadeaubon op originele wijze te verpakken. En zelfs als je bij het bedenken van een cadeautje bleef steken bij "geld", kun je dat nog op een heel leuke manier overhandigen. Door van het biljet bijv. een vlinder of bloem te vouwen en die aan een bos bloemen te prikken of op een kaart te plakken.

"Magisch origami" door Masahiro Chatani; uitg. La Rivière & Voorhoeve, Kampen; 92 blz., ƒ 32,50. "Geschenkwikkels" door Everdien Tiggelaar; uitg. Cantecleer, De Bilt; 52 blz., ƒ 16,50.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.