+ Meer informatie

Perzikpudding

1 minuut leestijd

3 eieren; 200gperziken; 'UI perziksap; 6 blaadjes witte gelatine; 2 el suiker; 2 el abrikozenof ananasjam; 2 elmarasquin;. slagroom; 100 g lange vingers.

Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm het sap. Splits de eieren en roer de dooiers los met suiker. Voeg vervolgens al roerende 2 el verwarmd sap toe en laat het geheel voorzichtig binden. Neem de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Klop de eiwitten stijf met de jam, bestrijk hiermee de binnenkant van een charlottevorm (of leeg conservenblik zonder bodem). Zet de lange vingers rechtop met de suikerkant naar buiten in de vorm. Klop de slagroom stijf. Meng 100 g perziken in stukjes, het gebonden sap, de eiwitten, de marasquin en de helft van de slagroom luchtig door elkaar. Schep de pudding in de vorm en laat deze enige uren in de koelkast staan. Garneer met de overige perzikpartjes en slagroom.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.