+ Meer informatie

Dollar iets lager

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (KRF/ANP) - De dollarkoers is vanmorgen iets gedaald. Rond 10.00 uur noteerde de Amerikaanse munteenheid op de Amsterdamse wisselmarkt een koers van ƒ 1,8725 na een slotkoers van ƒ 1,8745 gisteren.

In Tokio daalde de koers op basis van geruchten dat de zeven grootste industrielanden (G-7) de dollarkoers zouden willen verlagen tegenover de yen om op die manier iets te doen aan het enorme Japanse handelsoverschot. De G-7 vergadert aan de vooravond van de halfjaarlijkse vergadering van IMF en Wereldbank, die half oktober plaatsvindt. Een functionaris van het Japanse ministerie van financiën liet weten inderdaad een hogere koers van de yen te wensen.

Ook de morgen bekend te maken werkloosheidscijfers in de VS speelden een rol. In de valutahandel wordt erop gespeculeerd dat de Fed, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de rente zal verlagen als de banengroei tegenvalt. Een lagere rente betekent een lagere dollarkoers.

Het pond sterling veranderde nauwelijks in koers. Rond 10.00 uur werd er ƒ 3,2835 genoteerd na een slotkoers van ƒ 3,2830 gisteren. Goud werd duurder. De markt in Zurich opende op 357,25 dollar per ounce (31,1 gram) na gisteren te zijn gesloten op 355,60 dollar.

Op de beurs van Tokio stegen de koersen behoorlijk. De Nikkei-index van 225 fondsen steeg met 336,33 punten, ofwel 1,4 procent, tot 24.711,44. De markt werd ondersteund door een hogere yen en hogere obligaties. Ook koopjesjagers deden een duit in het zakje. Op de effectenbeurs van Londen daalde het gemiddelde koerspeil. De Financial Times-index van honderd aandelen noteerde rond 10.00 uur dertien punten lager op 2631,2.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.