+ Meer informatie

Unilever neemt margarinefabriek in ex-DDR over

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Unilever heeft opnieuw een margarinefabriek in het oosten van Duitsland overgenomen.

Na de verwerving in april van Thüringer Öl- und Margarinewerk in Gotha is nu met terugwerkende kracht van 1 april Chemnitzer Margarinewerke verworven. In Chemnitz wordt al sinds 5 oktober 1990, direct na de hereniging van Duitsland, Rama geproduceerd in opdracht van Unilever-dochter Union in Hamburg. Voordat in Chemnitz met de produktie van Rama was begonnen, was er al voor miljoenen marken in de fabriek geïnvesteerd. De capaciteit van de fabriek is 30.(KX) ton per jaar.

Rama-margarine wordt sinds februari van dit jaar ook in opdracht van Union gemaakt bij Pratauer Margarine. Unilever is ook in deze fabriek geïnteresseerd en zal binnenkort onderhandelingen beginnen met de Treuhand-Anstalt, de organisatie die het voormalige staatsbezit van de DDR saneert en beheert.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.