+ Meer informatie

Hoge Afghaan in Kaboel vermoord

1 minuut leestijd

NIEUW-DELHI — In Kaboel is een hoge functionaris van de regering die ook een vooraanstaande plaats bekleedde in de conununistische partij, vermoord. Dit is hier maandag bekendgemaakt door een reiziger die juist was aangekomen uit Afghanistan.

De ter doodgebrachte was Begade Sajjed Jan. De moord was ongeveer twee weken geleden gepleegd, aldus de reiziger die zijn naam ni^ wilde bekendmaken omdat hij van plan is naar Afghanistan terug te keren.

Jan was lid van het politburo en van de revolutionaire raad en, in het ministerie van binnenlandse zaken, de belangrijkste man na minister Moehammad Goelabzoi. Tot zijn taak heeft onder meer behoord het verstrekken van paspoorten aan mensen die het land wilden verlaten, en hij stond alleen daarom al bekend als „een zeer belangrijke man". Dr. Hugo Bijzonderheden over de moord zijn niet bekendgemaakt, wel dat het slachtoffer nog dezelfde dag is begraven in aanwezigheid van familieleden en leden van de partij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.