+ Meer informatie

Door drs. A. A. C. de Rooij

1 minuut leestijd

De leider van de christelijke vakcentrale legt de schuld voor het mislukken van het overleg volledig bij de regering. „Er is gecommuniceerd, maar er konden geen zaken worden gedaan", zegt hij. „Aan het eind hield premier Lubbers ons zelfs voor dat een gezonde wao het kabinet meer waard is dan een goede verhouding met de vakbeweging. We werden dus ook nog fel gebruuskeerd". Hofstede vertelt dat de vertegenwoordigers van de werknemersorganisaties tijdens de ontmoeting met de meest betrokken bewindslieden hebben aangeboden een geheel nieuw wao-stelsel te ontwerpen en tegelijk het volumebeleid met kracht voort te zetten. „Ik houd het erop dat er een beter systeem valt te bedenken dan wat het kabinet voorstelt voor de toekomst. Maar ik heb het niet in mijn achterzak, zeg ik er even bij". Tot het verstrekken van wat meer concrete informatie over de ideeën die leven bij de vakbeweging op dit terrein laat men zich bij het CNV niet verleiden. Dat past blijkbaar niet in de strategie. Hofstede volstaat met: „We willen praten over een totaal andere verzekeringssystematiek, waarbij de sociale partners, dus werkgevers en werknemers, een grotere verantwoordelijkheid gaan dragen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.