+ Meer informatie

Behoefte aan afgedankt glas neemt toe

1 minuut leestijd

SCHIEDAM — De behoeite aan afgeikt glas als grondstof voor de giaslacage neemt toe. Enkele ovens van r. Glasfabrieken werken al met ruim pet glasscherven. Door nauwgezette vaking en controle meent de directie staat te zijn dit percentage nog op te Ten. Gebleken is dat de verhouding

van het percentage scherven bij recycling geen invloed op de kwaliteit van het eindprodukt heeft, zo blijkt uit het jaarverslag.

Het gebruik van glas als verpakkingsmateriaal stijgt iets. Voor de toekomst houdt het bedrijf rekening met de noodzaak van verdere aanzienlijke investeringen, gericht op nieuwe processen onder meer ter vermindering van het breukrisico.

Na het gunstige jaar 1980 (nettowinst van ƒ 2,4 naar ƒ 6,4 min, dividend van ƒ 8 naar ƒ 10) is het bedrijf vol goede hoop voor de toekomst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.