+ Meer informatie

Overleg over toekom^st Spaanse Sahara

1 minuut leestijd

MADRID —Spanje en Marokko zijn dinsdag in Madrid besprekingen begonnen over de toekomst van de Spaanse Sahara, het laatste gebied dat Spanje nog In Afrika bezit. Marokko maakt aanspraak op dit gebied. Premier Acbraed Osman van Marokko en zijn minister van buitenlandse zaken dr. Achmed Larakl voeren het overleg met de Spaanse eerste-minister Carlos Arias Navarro en andere Spaanse leiders. De Spaanse Sahara behoort tot de grootste fosfaat leverende landen ter wereld Spanje wil de jaarlijkse produktie die nu ongeveer 2,5 mUjoen ton bedraagt, opvoeren tot 10 miljoen ton in' 1980. Algerije en Mauretanlë die ook aan het Spaanse gebied grenzen, doen even een srec htener grenzen, doen eveneens rechten er op gelden.

De Verenigde Naties hebben verscheidene resoluties aanvaard waarin Spanje wordt opgeroepen het gebied op te geven en een referendum uit te schrijven. Spanje heeft de bevolking zelfbestuur aangeboden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.