+ Meer informatie

Bush opmerkelijk populair in VS

1 minuut leestijd

WASHINGTON - Aan het einde van zijn eerste jaar in het Witte Huis

blijkt president George Bush een te genieten bij de Amerigroot gezag kaanse bevolking.

Zo groot zelfs, dat de Amerikanen hem een hoger cijfer geven dan zijn toch ook populaire voorganger Ronald Reagan. Volgens een gisteren door de Washington Post en de omroep ABC gepubliceerde opiniepeiling is 79 procent van de Amerikanen tevreden met de wijze waarop Bush het presidentschap vervult. Dit percentage ligt zes punten hoger dan het beste cijfer dat Reagan bij soortgelijke onderzoeken haalde.

Met een gemiddeld cijfer van instemming van 73 procent over 1989, lag de populariteit van Bush 11 procent hoger dan die van Reagan tijdens zijn eerste jaar in het ambt. George Bush, die gisteren tegenover honderden medewerkers een positieve balans opmaakte van de afgelopen twaalf maanden, kan er op bogen een van de populairste presidenten te zijn sinds 1945.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.