+ Meer informatie

Uitloten obligaties

1 minuut leestijd

Ik ben in het bezit van obligaties uitgegeven door de Staat der Nederlanden en door de Bank van Nederlandse Gemeenten. Deze alle hebben een looptijd van 25 tot 3Q jaar. Hebben de geldleners het recht dm de uitloting uit te stellen tot het laatste jaar, vooral nu de ren-, te yanjdeze obligaties erg laag is en de ovethjid in geldnood zit?

Antwoord — Bij de emissie (uitgav^ van de lening worden de voorwaardai die de lening beheersen, direct bekeno gemaakt. Naast de te betalen rente wordt ook het aflossirigsschema vastgffiteld. Bij nagenoeg alle Staats- en BNÖleningen is afgesproken dat de lening n 25 of 30 gelijke jaarlijkse termijnen /zal worden terugbetaald. Vervroeiie aflossing is veelal slechts toegestaan tegen een hoger percentage bv. 101^. Het niet verplicht jaarlijks aflossen jan een gelijke termijn bij dit soort leniigen komt, volgens informatie, nagen( eg niet voor.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.