+ Meer informatie

Vijf miljoen

1 minuut leestijd

De rijkspolitie Zeeland deelde gisteren verder mee dat het twintig man tellende opsporingsteam deze week een nader onderzoek heeft ingesteld bij de firma J. M. te Amemuiden. Dit bedrijf wordt ervan verdacht de laatste jaren voor 700.000 gulden vis te hebben omgezet zonder dit aan de belasting te hebben opgegeven. Gisteren werden de medefirmanten en de bemanningsleden van de vissersschepen van het bedrijf (in totaal 17 personen) verhoord. Eveneens werd deze week een onderzoek verricht bij de firma S. in Amemuiden. Uit de in beslag genomen boekhouding is gebleken dat dit bedrijf voor 200.000 gulden aan zwarte vis zou hebben omgezet.

Het aantal verdachten in de visfraude is intussen gestegen tot circa 60 personen. In totaal gaat het om een bedrag van zo'n vijf miljoen gulden dat aan zwarte vis zou zijn omgezet. Volgens een woordvoerder van de rijkspolitie is nog niet zeker of tot vervolging van de verdachten zal worden overgegaan. Dit hangt onder meer af van de hoogte van de navordering die de fiscus aan hen zal opleggen. Het onderzoek zal in de komende weken worden voortgezet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.