+ Meer informatie

Röntgenfoto's te koop voor een tiende

1 minuut leestijd

UTRECHT — De nationale ziekenfondsraad heeft de aangesloten zielcenhuizen geadviseerd, patiënten die om iiun röntgenfoto vragen, daarvoor tien gulden in rekening te brengen.

Dit advies is een uitvloeisel van een uitspraak van het medisch tuchtcollege in Amsterdam, waarin werd vastgesteld dat het onjuist is om, als een patiënt kopieën van röntgenfoto's wil hebben, ze hem niet te geven.

Omdat een kopie van een röntgenfoto geen ziekenfondsverstrekking is, zullen de kosten voor rekening van de patiënt moeten komen. In het door de NZR genoemde bedrag van een tientje zitten kosten voor personeel, materiaal, afschrijvings- en interestkosten en apparatuur- en factureerkosten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.