+ Meer informatie

Adoptiecongres in Wageningen

1 minuut leestijd

WAGENINGEN — Grote adoptie-organisaties in Europa moeten samen oplossingen zoeken voor de toenemende problemen op het gebied van de interlandelijke adoptie.

Door onderlinge afspraken zal onder andere voorkomen kunnen worden, dat de organisaties financieel tegen elkaar worden uitgespeeld. 'Dat zeggen de twee grootste" adoptie-instellingen in Nederland, het Bureau interlandelijke adoptie in Den Haag en de Vereniging wereldkinderen in Amsterdam.

Beide organisaties houden het komende weekeinde in Wageningen een international congres, met vertegenwoordigers van adoptie-instellingen uit tien Europese landen. Het is de eerste keer, dat een dergelijk congres wordt gehouden.
Het Bureau interlandelijke adoptie en de Vereniging wereldkinderen presenteren tijdens deze bijeenkomst een soort ontwerp-gedragscode voor adoptie- organisaties, waarvan' het overigens maar de vraag is of die aangenomen zal worden.
Onderlinge concurrentie met .als gevolg prijsopdrijving is volgens deze gedragscode uit den boze. Het ontwerp is ook gericht tegen malafide praktijken op het gebied van adoptie.
In Nederland worden jaarlijks 1200 buitenlandse kinderen geadopteerd. De meesten van hen komen uit Korea, India en Columbia. De pleegouders betalen gemiddeld 6800 gulden voor hun adoptiekind.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.